Сет Ароматерапия за Жената

  • Колекция: Буджак

Етерично масло от Планинска Лайка - 10 мл.

Етерично масло от Лавандула - 10 мл.

Етерично масло от Роза дамасцена - 1 гр.

 

 

Етеричното масло е традиционен продукт за лична хигиена. Всяко растение има разнообразни свойства: антисептични, омекотяващи, противогъбични и др. Ароматът на етеричното масло от своя страна влияе върху психо-емоционалния компонент, помагайки за борба със страховете и стреса.

Маслото от лайка има мощно антисептично действие, поради което често се използва като дезинфектант. Чистата и здрава кожа е резултат от процедурите с масло от лайка, което подобрява кръвообращението и спомага за по-бързото заздравяване на рани и други наранявания.
 
Ароматът на лайка помага да се справите с негативните емоции, произтичащи от хормонални нарушения: раздразнителност, депресия и нервност.
 
Отвара от лайка и етерично масло се използва в периода непосредствено преди менструацията за регулиране на киселинно-мастния баланс и укрепване на имунната система.
 
 
Лавандуловият етер влияе върху сърдечно-съдовата система, като помага за нормализиране на сърдечния ритъм и предотвратява застоя на кръвта. Често се използва в периоди на обостряне на болки в ставите и мускулите, поради лекия аналгетичен ефект, който е безопасен както за млади, така и за възрастни жени.
 
Ароматът на лавандула се счита за антистрес и антидепресант, който ви позволява бързо да облекчите стреса и да забавите атаката на паника.
 
Етеричното масло от лавандула има противовъзпалителни и дезинфекциращи свойства, което е особено полезно при кожни раздразнения. Третирането с това масло ще помогне за поддържане на здрав и равномерен тон на кожата и ще ускори процеса на оздравяване.
 
Розата традиционно се счита за женски аромат, както и за символ на богините на любовта и младостта в културите на различни страни. Изтънченият аромат релаксира и настройва положително.
 
Розовият етер се използва за подреждане на биоритмите, което ви позволява да се чувствате весели през деня и бързо да заспите през нощта.
 
 
Розовото масло влияе върху работата на храносмилателните органи и ендокринната система. Етерът е особено ефективен при жени с нередовна менструация и проблеми на репродуктивната система.
 
Процедурите с розов етер поддържат кожата еластична и чиста, благодарение на силните си тонизиращи и дезинфекциращи свойства.
 
 
Винаги помнете, че всяко масло може да предизвика алергична реакция, така че направете бърз тест преди употреба. За да направите това, нанесете малко количество натурално масло върху чувствителна област на кожата. Например на свивката на лакътя или вътрешната страна на китката. Оставете продукта за период от 15 минути до час, ако след това време няма зачервяване, сърбеж и подуване, маслото може да се използва. В противен случай изплакнете веднага.
 
Също така не забравяйте за съветите на лекарите, които могат по-точно да определят типа на вашата кожа и да изберат идеалното естествено масло за нея.
 
38,90 лв. 42,00 лв.
Базова цена:38,90 лв.
Подобни продукти