Шипка CO2 екстракт (Rosa canina)

  • Колекция: Буджак

Шипка CO2 екстракт (Rosa canina)

 

Описание: CO2 екстракция, известна също като екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, е процес за извличане на полезни вещества от растения или други суровини, като използва суперкритичен (критична точка) въглероден диоксид като разтворител. Когато въглеродният диоксид се нагрява и наляга до специфична точка, той става суперкритичен, което означава, че се намира в течността и газовата фаза едновременно. В този суперкритичен състояние, CO2 може да използва своите уникални свойства за екстракция на различни съставки от растенията.

CO2 екстрактът от шипка (Rosehip CO2 extract) се получава чрез процеса на CO2 екстракция (суперкритична екстракция с въглероден диоксид) на плодовете на шипката. Шипката (Rosa canina) е богата на витамини, минерали, антиоксиданти и масла, които я правят изключително ценен растителен екстракт.

 

Шипката е известна с множество ползи за здравето и козметиката. Ето някои от приложенията на CO2 екстракт от шипка:

Ботаническо (Латиснко) име: Rosa canina

 

Употреби и свойства: Парфюмерия, козметика, медицина, ароматерапия, хранително-вкусова индустрия.


Аромат:

CO2 екстрактът от шипка има слаб аромат в сравнение с други етерични масла или ароматни екстракти. Обичайно ароматът му е нежен, леко плодов, с леки нотки на шипков плод и някаква освежаваща нотка. Той може да бъде описан като свеж и леко сладък със смес от цветни и плодови нюанси.

Поради слабия си аромат, CO2 екстрактът от шипка не е основна нотка в парфюмерията и ароматерапията. Вместо това, той се използва по-често в козметични продукти за кожа, като кремове, масла и лосиони, където предоставя своите ползи за кожата, без да доминира с аромат.

Важно е да се отбележи, че приложението на CO2 екстракт от шипка е свързано със здравословни предимства за кожата и тялото, а не толкова за ароматични цели. Затова, ако търсите продукти с изразен аромат на шипка, може да потърсите парфюми, козметика или ароматерапевтични продукти, които съдържат съответни етерични масла или ароматни съставки от шипка.

 

Применение:

  1. Козметика: CO2 екстрактът от шипка се използва в козметични продукти като кремове, лосиони, масла и сапуни. Той е богат на витамини А, С и Е, които помагат за поддържане на еластичността и хидратацията на кожата. Антиоксидантите в шипката могат да помогнат за борба със свободните радикали и за предпазване на кожата от преждевременно стареене.

  2. Фармацевтика: Шипката е известна със своите ползи за имунната система и поддържане на здравето. CO2 екстрактът от шипка може да бъде използван като добавка в хранителни добавки или фармацевтични продукти, които имат за цел укрепването на имунната система и облекчаването на някои здравословни състояния.

  3. Масажни масла: CO2 екстрактът от шипка може да бъде добавен в масажни масла, за да подобри ефективността на масажа и за да предостави допълнителни ползи за кожата.

  4. Ароматерапия: Ароматът на CO2 екстракт от шипка е приятен и леко плодов, което го прави подходящ за използване в ароматерапията за подобряване на настроението и релаксацията.

  5. Добавка към козметични продукти: CO2 екстрактът от шипка може да бъде добавен като подсилващ или подобряващ съставка в различни козметични продукти за кожата и косата.

Важно е да отбележим, че преди да използвате продукти, съдържащи CO2 екстракт от шипка, е добре да се консултирате със здравен специалист или козметик, особено ако имате чувствителна кожа или страдате от алергии.

 

Дозировка: В козметиката 0,1-0,5%, в Медицинските продукти 0,6-2%.

Внимание: Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: Слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини или алкохол.

 

Произход: България

 

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция с въглероден диоксид при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

 

Вид: Течна форма. Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист или ароматерапевт е индивидуален създател на собствения си парфюм или козметика.

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца и домашни любимци.

 

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

 

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, ТНТ, БГ пост

 

Срок на годност: до 3 години

 

8,50 лв. 10,00 лв.
Базова цена:8,50 лв.
Подобни продукти