СО2 Екстракти

Какво представляват CO2 екстракти? CO2 (въглероден диоксид) се използва за извличане на аромати от растителни материали вместо въглеводороди или пара. Под високо налягане CO2 се компресира, докато придобие плътност на течност и стане „свръхкритичен“ въглероден диоксид – нито газ, нито течност. В това състояние той е в състояние да действа като щадящ и чист разтворител. Красотата на този метод на извличане е, че CO2 бързо и напълно се изпарява, без да оставя остатъци и процесът не изисква топлина. Полученото масло има аромат, по-близък до естественото растение, отколкото етерично масло, дестилирано с пара.

През последните десетилетия козметичната индустрия претърпя големи промени. Изискванията към качеството на парфюмерийните и козметичните продукти станаха по-строги и се появиха много нови стандарти и методи за анализ. Потребителите също станаха по-взискателни. Все повече хора предпочитат натуралната козметика, която не съдържа синтетични вещества.

Една от основните съставки на натуралната козметика са билковите екстракти. Има много видове - сухи, водни, спиртни, пропиленгликолови, маслени, CO2 екстракти. Те се различават по външен вид, начин на приготвяне, обхват и процентно съдържание във формулировката.

Растителните екстракти отдавна се използват в медицината и козметиката. Те са ефективни, безопасни и полезни активни съставки. Използването на растителни екстракти в козметиката позволява да се получат стабилни терапевтични ефекти.

CO2 Select Екстракт: използвайте по-ниско налягане и полученото масло е по-близо до етеричното масло, тъй като се извличат само по-леките ароматни компоненти.

Предимства на CO2 екстракти
Екстрактите от CO2 се открояват благоприятно сред другите видове екстракти:

Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция при условия на високо налягане (над 300 атмосфери) и щадящи температурни условия позволява получаването на максимум биологично активни компоненти на растението от суровини.
Като екстрагент (разтворител) се използва втечнен въглероден диоксид (CO2), който не остава в готовите екстракти.
Високата концентрация на биологично активни вещества в CO2 екстракти позволява да се получат ефективни агенти на тяхна основа дори с нисък процент на вложени средства, което ги прави икономически издръжливи, въпреки високата им цена.
Екстрактът от CO2 е растение в неговата "чиста" форма. При този вид екстракция се запазват до 98% от биологично активните компоненти на оригиналния растителен материал (включително витамини и микроелементи).
Екстрактите от CO2 могат да се използват във фармацевтичната, хранителната и козметичната индустрия.
Запазват се органолептичните свойства на оригиналното растение - мирис, вкус, цвят, което дава възможност да не се въвеждат допълнителни аромати и оцветители в рецептата.
CO2 екстрактите са сложна смес от органични съединения, сред които има вещества с антибактериални и фунгицидни свойства. Поради това екстрактите от CO2 не се влошават с течение на времето и могат сами да се използват като зеленчукови консерванти.


Кратко обобщение
Ако искате да създавате и произвеждате ефективна натурална козметика, тогава не можете без CO2 екстракти. Това не е просто нова тенденция на пазара на парфюмерия и козметика, CO2 екстрактите уверено завладяват хранителната и фармацевтичната индустрия. Въпреки високата цена на този вид екстракти, е по-икономично да се използват вместо други видове, поради високата концентрация на полезни вещества в тях и ниския процент вложени.

 

колекции
Подреди по