Тамян CO2 екстракт (Boswellia carterii)

  • Колекция: Буджак

Тамян CO2 екстракт (Boswellia carterii)

 

CO2 екстракция, известна също като екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, е процес за извличане на полезни вещества от растения или други суровини, като използва суперкритичен (критична точка) въглероден диоксид като разтворител. Когато въглеродният диоксид се нагрява и наляга до специфична точка, той става суперкритичен, което означава, че се намира в течността и газовата фаза едновременно. В този суперкритичен състояние, CO2 може да използва своите уникални свойства за екстракция на различни съставки от растенията.

CO2 екстрактът от Тамян (Boswellia serrata) се получава чрез процеса на CO2 екстракция (суперкритична екстракция с въглероден диоксид) на смолата или смолистата смола, която идва от дървото тамян. Тамянът е популярно растение, използвано в традиционната медицина, ароматерапията и козметиката.

 

Ботаническо (Латиснко) име: Boswellia carterii

 

Употреби и свойства: Парфюмерия, козметика, медицина, ароматерапия, хранително-вкусова индустрия.


Аромат: Ароматът на CO2 екстракт от тамян е интензивен, богат и дълбок с дървесни, балсамични и смолисти нотки. Той съчетава топлота и пикантност със сладост и плътност, което го прави един от любимите аромати в ароматерапията и парфюмерията.

 

Применение:

CO2 екстрактът от тамян има разнообразни ползи и приложения:

  1. Ароматерапия: Ароматът на тамян е известен със своите успокояващи и релаксиращи свойства. В ароматерапията, тамянът се използва за усъвършенстване на състоянието на ума, укрепване на духа и намаляване на стреса и тревогата.

  2. Козметика: CO2 екстрактът от тамян се добавя в козметични продукти като кремове, лосиони и масла, за да подобри качествата на кожата. Той има успокояващи и антиинфламаторни свойства, които помагат при проблеми с кожата.

  3. Фармацевтика: Тамянът се използва традиционно за намаляване на възпалителни процеси и подобряване на дихателната функция. CO2 екстрактът от тамян може да бъде използван като добавка към хранителни добавки или външни продукти за здраве. Тамянът е известен със своите противовъзпалителни свойства. CO2 екстрактът от тамян може да бъде използван във формули на хранителни добавки или външни продукти за облекчаване на състояния, свързани с възпаление, като например сърдечно-съдови проблеми или дихателни затруднения.

  4. Религиозни и духовни обреди: Тамянът се използва в различни религиозни и духовни обреди в различни култури като символ на очистване, защита и поклонение.

Дозировка: В козметиката 0,1-0,5%, в Медицинските продукти 0,6-2%.

Внимание: Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: Слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини или алкохол.

 

Произход: България

 

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция с въглероден диоксид при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

 

Вид: Кремообразна, пастообразна, или течна форма. Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист или ароматерапевт е индивидуален създател на собствения си парфюм или козметика.

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца и домашни любимци.

 

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

 

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, ТНТ, БГ пост

 

Срок на годност: до 3 години

 

17,00 лв. 20,00 лв.
Базова цена:17,00 лв.
Подобни продукти