Восъци

Обща информация: Флоралните восъци са твърди, ароматни растителни восъци, които се получават по време на екстракция и производството на флорален конктрет и абсолюти. Флоралните восъци се състоят от естествения восък и скъпоценните аромати, които присъстват в растението, от което се извличат. При производството им не се добавят допълнителни восъци или аромати. Билков восък представлява естер на висши мастни киселини с висши едновалентни алкохоли. Растителните восъци съдържат свободни мастни киселини, алкохоли и висши въглеводороди. 

 

Какво е Флорален восък?

Флоралните восъци са вид восъци, които имат ароматни свойства, свързани с различни цветя и цветни аромати. Те се използват главно в парфюмерийната индустрия и в изработката на ароматни продукти като свещи, дифузери и козметични продукти.

Флоралните восъци се получават чрез процес на екстракция или дестилация на ароматните вещества от различни цветя и растения. Те съдържат естествени аромати и масла, които придават специфични ароматни профили.

Някои от най-известните флорални восъци включват розов восък, жасминов восък, лавандулов восък и туберозов восък. Всяка от тези съставки има уникален аромат, който може да бъде използван самостоятелно или комбиниран с други аромати, за да се създаде комплексен и нюансиран парфюмен профил.

Флоралните восъци се използват за придаване на аромат на различни продукти. В парфюмерийната индустрия те се използват като основни нотки за създаване на цветни и флорални парфюми. Също така, флоралните восъци се използват в изработката на свещи и дифузери, за да придадат аромат и да създадат приятна атмосфера.

Важно е да се отбележи, че флоралните восъци са концентрирани и могат да бъдат алергени за някои хора. Преди употреба е важно да се изпита чувствителността на продукта и да се спазват указанията на производителя.

 

Видове на восъци!

Восъкът е естествена или изкуствена субстанция, която се използва за различни цели в различни области. Той се получава от различни източници, като пчелен восък, соев восък, парафин и други.

Пчелният восък е един от най-популярните видове восък. Той се произвежда от пчелите восъчни жлези и се използва в различни области, включително в козметиката (лабиални балсами, кремове, маски), свещите (парафинови или соеви свещи), грижата за кожата (лосиони, кремове, балсами), както и за селскостопански цели (покриване на плодове и зеленчуци, запечатване на кошери за пчели и др.).

Соевият восък е растителен восък, получен от соеви бобове. Той се използва в производството на свещи, като алтернатива на пчелния восък или парафина. Соевите свещи са популярни заради по-малкото отделяне на дим и по-дълготрайния горив процес.

Парафинът е синтетичен восък, произведен от нефт или въглища. Той също се използва широко в производството на свещи, като основен материал за парафинови свещи. Парафинът е известен с добрата си горимост и стабилност на формата.

Восъкът също така има различни приложения в индустрията, например за лакиране на дърво, грим продукти (моливи за устни, спирала), обработка на текстилни материали (ваксиране на платове) и дори в хранителната промишленост (обвивки на сирена).

Общо казано, восъкът се използва за своите свойства, като плътност, гъвкавост, защита и за задържане на други материали на място.

колекции
Подреди по