Жълт Кантарион CO2 Екстракт (Hypericum perforatum)

Жълт Кантарион CO2 Екстракт (Hypericum perforatum)

 

Описание: CO2 екстракция, известна също като екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, е процес за извличане на полезни вещества от растения или други суровини, като използва суперкритичен (критична точка) въглероден диоксид като разтворител. Когато въглеродният диоксид се нагрява и наляга до специфична точка, той става суперкритичен, което означава, че се намира в течността и газовата фаза едновременно. В този суперкритичен състояние, CO2 може да използва своите уникални свойства за екстракция на различни съставки от растенията.

 

Жълт Кантарион (Hypericum perforatum) е билка, известна още като светлоцвет, тухленика, хиперикум или кантарион. Тази билка се използва от векове в традиционната медицина за лечение на различни заболявания и състояния.

 

 

Ботаническо (Латиснко) име: Hypericum perforatum

 

Употреби и свойства: Парфюмерия, козметика, медицина, ароматерапия, хранително-вкусова индустрия.

 

Аромат: CO2 екстрактът от Жълт кантарион има характерен аромат, който може да бъде описан като леко цветен и землист с нюанси на трави и подправки. 

 

 

Применение:

Дозировка: В козметиката 0,1-0,5%, в Медицинските продукти 0,6-2%.

Внимание: Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: Слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини или базови масла

или алкохол.

 

 

Ползи и приложения:

CO2 екстрактът от Жълт кантарион има множество потенциални ползи за здравето и кожата. Тук са някои от тях:

  1. Антидепресантни и анксиолитични свойства: Жълтият кантарион се използва традиционно за подпомагане на настроението и смекчаване на депресия и тревожност. CO2 екстрактът може да съдържа активни съставки, които подпомагат мозъчната химия и настроението.

  2. Противовъзпалителни свойства: Жълтият кантарион е известен със своите противовъзпалителни свойства и може да се използва за облекчаване на възпалителни състояния, като например артрит.

  3. Уязвима кожа и рани: CO2 екстрактът се използва често в козметиката поради своите свойства за подпомагане на уязвима кожа и заздравяване на рани и счупвания.

  4. Облекчаване на болки: Някои хора използват жълтия кантарион за облекчаване на болки, свързани със ставите и мускулите.

  5. Подпомагане на храносмилането: Тази билка може да има положително въздействие върху храносмилането и да помогне при проблеми със стомашната система, като например диспепсия.

  6. Антиоксидантна защита: CO2 екстрактът може да съдържа антиоксиданти, които помагат на организма в борбата срещу свободните радикали и преждевременното стареене.

  7. Улесняване на сънта: Някои хора използват жълтия кантарион за подпомагане на качеството на съня и улесняване на сънливостта.

 

 

Произход: България

 

 

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция с въглероден диоксид при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

 

 

Вид: Кремообразна, пастообразна. Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист или ароматерапевт е индивидуален създател на собствения си парфюм или козметика.

 

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца и домашни любимци.

 

 

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

 

 

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, ТНТ, БГ пост

 

 

Срок на годност: до 3 години

 

34,00 лв. 40,00 лв.
Базова цена:34,00 лв.
Подобни продукти