Здравец CO2 екстракт (Geranium macrorrhizum)

Здравец CO2 екстракт (Geranium macrorrhizum)

 

Описание: CO2 екстракция, известна също като екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, е процес за извличане на полезни вещества от растения или други суровини, като използва суперкритичен (критична точка) въглероден диоксид като разтворител. Когато въглеродният диоксид се нагрява и наляга до специфична точка, той става суперкритичен, което означава, че се намира в течността и газовата фаза едновременно. В този суперкритичен състояние, CO2 може да използва своите уникални свойства за екстракция на различни съставки от растенията.

CO2 екстракция от здравец (Geranium CO2 extract) е процес, при който се използва суперкритична екстракция с въглероден диоксид, за да се извлекат активните съставки от листата и стъблата на растението здравец (Pelargonium graveolens). Здравецът е растение с приятен и цветен аромат, което го прави популярен източник на етерични масла и екстракти за ароматерапията, козметиката и парфюмерията.

 

Ботаническо (Латиснко) име: Geranium macrorrhizum

 

Употреби и свойства: Парфюмерия, козметика, медицина, ароматерапия, хранително-вкусова индустрия.


Аромат: Ароматът на CO2 екстракт от здравец е сладък, цветен и леко пикантен със свежи и успокояващи нотки. Той е популярен заради своето изящно и равновесно ухание.

 

Применение:

Дозировка: В козметиката 0,1-0,5%, в Медицинските продукти 0,6-2%.

Внимание: Не загрявайте над: 35-45°C.

Разтворимост: Слабо разтворим във вода, разтворим в мазнини или алкохол.

 

CO2 екстрактът от здравец има разнообразни приложения и ползи:

 1. Ароматерапия: Ароматът на здравец е известен със своите успокояващи и релаксиращи свойства. В ароматерапията, CO2 екстрактът от здравец се използва за намаляване на стреса, тревожността и депресията, както и за подобряване на настроението и укрепване на духа.

 2. Козметика: CO2 екстрактът от здравец се добавя в козметични продукти като кремове, лосиони, масла и шампоани заради своите антибактериални и антисептични свойства. Той може да помогне за балансиране на мазната кожа, облекчаване на раздразнения и подобряване на текстурата на кожата и косата.

 3. Парфюмерия: Ароматът на здравец е чест компонент в парфюмерийните композиции. Той придава сладък, цветен и изящен аромат на парфюмите, което го прави подходящ за използване в различни типове аромати.

 4. Фармацевтика: Здравецът е известен със своите антимикробни и противовъзпалителни свойства. CO2 екстрактът от здравец може да бъде използван като добавка към хранителни добавки или външни продукти за подобряване на здравословното състояние на кожата и косата.

  Ето някои от основните ползи на здравеца:

  1. Антимикробни свойства: Здравецът има силни антимикробни свойства и може да бъде използван за борба с бактерии, вируси и гъбички. Това го прави полезен за облекчаване на инфекции и подпомагане на имунната система.

  2. Антиинфламаторни свойства: Здравецът съдържа антиинфламаторни съставки, които могат да помогнат за облекчаване на възпаления и болки. Той се използва традиционно за облекчаване на болки в ставите и мускулите.

  3. Облекчаване на стрес и тревожност: Ароматът на здравец има успокояващ ефект и може да помогне за намаляване на стреса и тревожността. Той се използва в ароматерапията за подобряване на настроението и релаксацията.

  4. Балансиране на хормоните: Здравецът може да помогне за балансиране на нивата на хормоните в организма и за облекчаване на симптоми свързани с преходната възраст или менопаузата.

  5. Подобряване на кожата: Здравецът има благоприятно въздействие върху кожата и се използва в козметиката за подобряване на текстурата на кожата, регулиране на мазнините и облекчаване на раздразнения и акне.

  6. Репелент за насекоми: Ароматът на здравец е известен със своите репелентни свойства и може да помогне за отблъскване на насекомите като комари и кърлежи.

  Тези ползи на здравеца се използват както в ароматерапията, така и във формули на козметични продукти, добавки и други медицински приложения. Въпреки че здравецът е считан за сравнително безопасен, преди да използвате продукти, съдържащи здравец, е добре да се консултирате със здравен специалист, особено ако сте бременни, кърмите или имате специфични здравословни състояния.

Произход: България

 

Метод на екстрагиране: Получаването по метода на свръхкритична флуидна екстракция с въглероден диоксид при условия на високо налягане (над 300 атмосфери).

 

Вид: Кремообразна, пастообразна, или течна форма. Смесва се добре с основни компоненти, но всеки парфюмерист или ароматерапевт е индивидуален създател на собствения си парфюм или козметика.

 

Съхранение: в сухо място, в стъклена или алуминиева упаковка,  без пряка слънчева светлина при температура от +5 °C до + 20 °C

 

Мерки за безопасност: Да не се използва в периода на бременност или кърмене. Пазете от деца и домашни любимци.

 

Опаковка: стъклено шише, алуминиев кен.

 

Доставка: Еконт, Спиди, ДЧЛ, ТНТ, БГ пост

 

Срок на годност: до 3 години

 

25,50 лв. 30,00 лв.
Базова цена:25,50 лв.
Подобни продукти